>
Forside
Plakatkonkurrence
Program
BørneKultur på tur
Aktører
Om børnekulturugen

Kulturelt Samvirke og styregruppen
siger TAK! til følgende, der med
deres økonomiske støtte har gjort
BørneKultur Ugen mulig.

Plakat-konkurrenceVinder af Plakatkonkurrencen 2018 Subit Shan 9 år fra Romalt Friskole. Tema "Min bedste ven"
En vinder er fundet blandt de 453 flotte tegninger, børn i alderen 6-14 år havde sendt ind til BørneKultur Ugens tegnekonkurrence, hvor temaet i år var "Min bedste ven".

For 21. gang afholdte BørneKultur Ugen fernisering på Randers Bibliotek, hvor de fremmødte kunne fejre årets udvalgte børnetegning. Tegningen bliver brugt som plakat og forside til programmet for BørneKultur Ugen 2018, der løber af stablen i skolernes efterårsferie i uge 42, hvor der et væld af forskellige spændende aktiviteter til og for børn. De tre dommere, museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum, kunstmaler Pia Græsbøll Ottesen og kunstkender Claus Ørsted gik rundt mellem 453 tegninger og kløede sig i håret. Det bliver godt nok svært det her, lød det fra en af dommerne. Der blev valgt ud, taget fra og lagt nye til. Aldrig har det været så svært at vælge ud blandt de mange flotte, farverige, fantasifulde og mange forskellige stilarter tegninger. Udvælgelseskriterierne måtte ridses op på ny. Tegningen skal kunne gøre sig på en plakat, der skal gerne være en historier i tegningen, en kunstneriske udformning og så skal temaet kunne ses i tegningen.

Temaet i år "Min bedste ven", havde ansporet til tegninger af heste, computer controller, kaniner, veninder der holder i hånd, hunde, søskende, portrætter af en go ven eller veninde, der var veninder med hjerter og aktive børn sammen.

Dommerne sagde om vindertegningen: den er super god til plakat, da den har gennem malede flader og skarpe konturer. Tegningen har skæve spændende vinkler og er udtryksfuld i sin enkelthed.

Beskueren fornemmer en personlig fortælling, en erindring fra eget liv, en dybere historie. Tegningen viser at tegneren har tænkt over, hvad venskab er og samtidig levner tegningen spørgsmål til at undres over. Der er mange fortællinger i tegningen alt efter øjnene der kigger.

Tegningen er lavet af Subit Shan 9 år fra Romalt Friskole.

Subit har før deltaget i en tamilsk tegnekonkurrence, men ikke vundet. Subit fortæller, at da hans navn blev nævnt som vinder, rystede hans hænder og han tænkte, det kan ikke passe, det er det vildeste der er sket. Subit har lavet tegningen på skolen efter oplæg fra billedkunstlæreren. Subit startede med at tegne med blyant og brugte en lineal til at få de helt rigtige lige streger frem. Herefter brugte han en blanding af tusch og farve blyant, tilslut stregede Subit hele tegningen op med sort tusch. Kroppene viste Subit hele tiden, hvordan han skulle tegne, men da håret skulle tegnes, ville han prøve noget nyt. Så det blev lavet stort og vildt. Subit har tegnet to venner der ligger på hver deres seng og hygge snakker om oplevelser. Bag dem ligger et foto fra dengang de var mindre og var sammen i en forlystelsespark, fotoet ligger på et grønt ryatæppe, der ligger det brune gulv. Den store dreng på tegningen er Subit og den lille er hans bedste ven Serpagan, de har kendt hinanden siden børnehave, har gået til svømning og på tamilskskole samme. Subit fortæller om det at have en bedste ven, at det føles som om man er i familie, venner har det altid sjovt sammen, venner skændtes ikke, venner vælger de samme ting og kan lide de samme ting. Venner føler sig trygge ved hinanden og hjælper hinanden. Subit fortæller om dengang hans ven Anajan havde ondt i foden til en fest, og vennerne sammen løftede ham op og bar ham indenfor. Det er rigtig ægte venskab.

BørneKultur Ugens Sekretariat | Stemannsgade 9c | 8900 Randers C
Tlf: 28 83 23 42 | bkugen@gmail.com | www.ksranders.dk
www.bornekulturugen.dk